20 червня і 11, 25 липня
8, 22 серпня

 New! Тур в Чорногорію + перлина Хорватії

тур-відпустка (10 днів / 9 ночей)
Львів - Будва - Львів

Lila Travel запрошує Вас на цікаву екскурсію з відпочинком на морі. Чорногорія - це «перлина» Середземного моря, яка розташована на березі бірюзового Адріатичного моря. Це саме той куточок Землі, де Ви можете відпочити від буденності під шум моря, скуштувати смачні страви та відчути духмяні аромати природи. Ця дивовижна країна славиться не тільки природою, а й цікавими визначними місцями та архітектурою. Вона настільки неповторна та вишукана, що відвідавши один раз, захочеться повертатись знову і знову. Не дарма Чорногорію називають «колискою Європи», адже тут неймовірна атмосфера. Чудовий, казковий і таємничий край - це все Чорногорія!


Програма:

1 день
09:00 Виїзд зі Львова комфортабельним автобусом.
  Переїзд через Стрий - Мукачево - КПП «Дяково» - Румунія - Сербія - Чорногорія.
2 день
13:00 Прибуття в Будва, поселення в садиби Чорногорія.
Проживання: відбувається у готелях, віллах, апартаментах у місті Будва, розміщення у 2-3 місних номерах з санвузлами в номері. 
  Відпочинок на морі, вільний час.
Гостинна країна, що вражає гірськими краєвидами, шепоче до кожного теплими хвилями Адріатичного моря та запрошує у гості відпочити тілом та душею. Чорногорія, Чорні гори, Монтенегро - уривчасті скелясті гори, вкриті темним лісом, тут самою природою вдало замішані із морем і небом. Ця невеличка слов’янська туристична країна зрозуміла для нас мовою, релігією, менталітетом та достатньо демократичними цінами.
 3 день
  Відпочинок на морі, вільний час.
  Пішохідна екскурсія «Історична та велична Будва» (тривалість 1-1,5 год.), Морський круїз «Святі острови» на кораблі Будва (тривалість - 1,5 - 2,5 год.) - острів Святого Миколая + пляж «Гаваї» (тривалість - 1,5 - 2,5 год.), огляд з моря на острів Святий Штефан.

Будва
Поселення має вже понад 2500 років і важається найстарішим поселенням на берегах Адріатичного моря. Стара та Нова частини міста розкинулися на берегах невеличкої бухти. Високі фортечні стіни (XV ст.) захищали Старе місто, за ними ховаються вузенькі вулички, будиночки з тесаного каменю, компактні середньовічні площі. Над містом височіє дзвіниця церкви святого Іоана (VII ст.). Оглядові майданчики із захоплюючими видами, затишні кав'ярні, ресторани зі смачною їжею та крамниці, що приваблять вас своєю помірною ціною.
4 день
  Відпочинок на морі, вільний час.
  Автобусна поїздка «До курорту Св.Стефан» (тривалість - 4 год.), купання на пляжах біля острова Sveti Stefan, прогулянка стежкою та огляд панорами літньої резиденції короля вілли Мілочер.

Острів Св. Стефана (Штефана)
У середині XV ст. у бухточці Адріатичного моря збудовано фортецю із церквою Святого Стефана, що і дала назву невеличкому острову. Протягом кількох століть на острові існувало малесеньке рибальське селище. А в середині ХХ ст. територію перетворили на шикарний курорт. Найпрестижніший курорт світу відвідало безліч знаменитостей - акторки Софі Лорен, Елізабет Тейлор, Боббі Фішер та інші. У наш час острів втратив статус найпрестижнішого курорту, але і сьогодні тут відпочивають багаті і знамениті.

Вілла Мілочер
Під час прогулянки мальовничими стежками курорту Святого Стефана можна помилуватися панорамою вілли Мілочер. Цей палац - колишня літня резиденція короля Чорногорії, довкола якої розкинувся парк з рідкісними тропічними рослинами. Поряд є два пляжі, відомі своїм рожевим піском: це пляж Короля і пляж Королеви. Але потрапити на них непросто. Один доступний лише для гостей вілли, а інший лиш зрідка відкритий для відвідувачів.
5 день
  Відпочинок на морі, вільний час.
  Гранд-круїз «Боко-Которська затока» на кораблі з Будви (тривалість - 10 год.), морські панорами, огляд Блакитної печери або купання на пляжі Жаніца, фортеця Мамула, прогулянка по старому місті Герцеґ-Новий, фортеця Крива вежа, Боко-Которська затока, острів Богородиця на Скелі, прогулянка історичним центром міста Котор, огляд розкішних яхт у Тіваті, автобусний переїзд з Тівата до Будви, купання на морі, вільний час.

Боко-Которська бухта
Boccha di Cattaro - так колись називали це місце. Буквальне значення - «паща Каттаро». Каттаро - італійська назва чорногірського міста Котора. Боко-Которска затока є найбільшою бухтою Адріатичного моря. Це водна межа між Хорватією та Чорногорією. Мальовничі скелясті береги, прибережні міста-курорти, теплі морські води привабливі для туристів. Бухта - частина природного і культурно-історичного регіону Котора, що є об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.

Котор

У Середньовіччі півстоліття було незалежним містом, яке навіть саме обирало собі князя. Проте часи змінилися і протягом наступних чотирьох століть Котор і Боко Которська затока були під владою Венеційської республіки. Цю територію навіть називали Венеційською Албанією. У місті та у всьому регіоні затоки венеційський слід суттєво відчутний - вишукана архітектура, що збереглася, привертає увагу і зачаровує.

Герцег-Новий
На березі мальовничої Которської затоки, на схилі гори розташувалося затишне зелене містечко Герцег-Новий, назване на честь герцога Стефана Вукшича. Колись тут жили мореплавці. Між ними було змагання: хто привезе кращу екзотичну рослину із подорожей. Завдяки цьому невеличке місто перетворилося на справжнісінький ботанічний сад. Тут завжди приємно і затишно, навіть у найспекотнішу пору.

Фортеця Мамула
Поруч із Херцег-Новий є невеличкий скелястий острів Мамула. В середині XIX ст. за наказом генерала Лазара Мамули тут була збудована фортеця. Вона захищала Которську бухту від нападу з боку моря. За часів двох світових воєн фортецю використовували як в’язницю. Зараз це історична пам’ятка, яка добре збереглася.

Блакитна печера

Чарівний грот, який приваблює своєю чистою блакитною водою. Здається, що вона тут кришталево прозора. Коли день сонячний, промені пробиваються крізь товщу каменів і створюють неймовірне природне освітлення. Відвідати печеру можна лише на яхті, човні або на катері.


Острів Госпа од Шкрпела
Трохи дивна назва означає «Острів Богородиці на скелі» або «Мадонна на рифі». Це єдиний штучний острів на Адріатиці. За легендою тут колись кілька моряків врятувалися під час шторму. Вони не тільки спаслися, врятовані знайшли на цьому невеличкому кораловому рифі ікону Богородиці. Отож вирішили на честь Богоматері збудувати храм. Протягом 100 років створювався насип із старих кораблів навантажених камінням, які зараз є основою острова.

Porto Montenegro у Тіваті
Марина, люксова гавань для яхт, створена у 2006 році. Колись поблизу міста Тіват була закинута база військових кораблів - захаращене, не привабливе місце. Але ж Боко-Которська затока має чудові природні краєвиди, тут немає великих хвиль. Все це привабило інвесторів. Було вирішено побудувати марину для яхт. Тепер Porto Montenegro - це гавань для яхт, що вражає своєю красою, чарівна природа і тепле море. Захоплююче поєднання.
6 день
  Відпочинок на морі, вільний час.
7 день
  Екскурсія «Ґранд-каньйони і високі гори» (тривалість - 12 год.), стародавній монастир Морача, Національний парк «Дурмітор», каньйон річки Тара, міст Джурджевича, Чорне озеро, найкращі гірські панорами Чорногорії.

Монастир Морача
Святиня заснована у середині XIII століття і є важливою православною пам’яткою на Балканах. Проста і невибаглива архітектура ховає справжні перлини - вишукані фрески, лик Богородиці та Христа, а також 11 сцен із житія святого пророка Іллі.

Національний парк Дурмітор
Чисте повітря, красиві панорами, озера з кришталевою водою та гірські печери, що манять туристів. Тут є місця, які є популярними локаціями для туристів. А є місця, куди рідко заходять люди і тут можна зустріти диких лісових звірів. До складу парку включено: гірський масив Дурмітор - це вражаючі панорами, кілька мальовничих каньйонів. Тут несуть свої води гірські річки Драга, Тара і Сушиця. Парк є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. При відвідуванні варто пам’ятати, що тут гірський клімат. І навіть спекотного літа варто брати парасольку і щось на плечі, щоб вам було комфортно.

Каньйон річки Тара
Вважається одним з найгарніших на землі. Зелені схили навколишніх гір. Річка, що вигинається на дні каньйону. Вода, що час від часу сповільнюється або набуває стрімкості, приваблює бірюзовим відтінком. Велич та краса природи заворожує. За величиною каньйон річки Тара є другим в світі і поступається хіба що Гранд каньйону у США (глибина Чорногірського каньйону до 1300 м, довжина до 80 км).

Міст Джурджевича
На висоті, що здається карколомною, між горами над річкою Тара перед очима виникає інженерний витвір, що захоплює витонченою красою. Це залізобетонний арковий міст, збудований всього за 3 роки. У 1940 р. по ньому розпочався рух. Жодне фото не передає справжньої краси цього місця. Варто подивитися на власні очі.

Чорне озеро.
Під час подорожі парком Дурмітор відвідаємо Чорне озеро, що знаходиться на висоті 1416 м над рівнем моря. Воно зовсім не чорне. Просто коли дивишся на нього, здається, що його вода має глибокий темно-синій відтінок. Цікавинка: влітку частина озера міліє і тоді утворюються два менших озера. Коли починаються дощі, водна гладь стає суцільною.
8 день
  Екскурсія у Дубровнік (Хорватія), центральна історична частина міста (тривалість - 10 год.).
У цьому невеличкому але відомому на весь світ місті Хорватії можна впізнати одну з локацій серіалу «Гра престолів». І погодитися із Бернардом Шоу, який сказав, що Дубровнік - це рай на землі. Колись це був острів із маленьким поселенням. Потім між острівцем та материком засипали вузенький пролив. Виникло Старе місто, що надійно оточене мурами в якому чудово збереглася історична архітектура і тут по-справжньому мальовничо. ЮНЕСКО визнало Дубровнік одним із кращих міст періоду Відродження разом із Венецією та Амстердамом
9 день
  Відпочинок на морі, вільний час.
15:00 Виїзд з Будви, переїзд через Чорногорію, Сербію.
10 день
  Румунія - КПП «Дяково» - Мукачево - Стрий - Львів.
21:30 Повернення до Львова.

 
Додаткова інформація

Проживання у Львові
Туристична агенція Lila Travel допоможе Вам забронювати житло у Львові на будь-яку кількість днів та будь-якої категорії: готель чи хостел. Також ми допоможемо Вам цікаво та пізнавально провести час у Львові та організувати будь-яку екскурсію містом та його передмістями.

Проживання
Садиби Чорногорія. Проживання: відбувається у готелях, віллах, апартаментах у місті Будва, розміщення у 2-3 місних номерах з санвузлами в номері. Туристи що подорожують самостійно можуть бути підселені до осіб їхньої статі у 2-3 місні номери, або поселяються в одномісні номери за додаткову плату.

Увага!
1. Відвідування екскурсій НЕ є обов’язковими, можна їздити на них вибірково або взагалі відпочивати на морі весь час.
2. За несприятливих погодних умов та інших непередбачуваних обставин екскурсії можуть мінятися місцями в різні дні.

Вартість вхідних квитків
- морський круїз  «Святі острови»: на кораблі по маршруту  «Будва - острів Св. Миколая, острів Св. Штефан», в обидві сторони, тривалість 1,5 год. (дор. - 10 €, діти до 12 років - 5 €);
- морський круїз  «Святі острови» на кораблі з купанням: по маршруту  «Будва - острів Св. Миколая, пляж Гаваї, острів Св. Штефан», в обидві сторони, тривалість 2,5 год. (дор. - 15 €, діти до 12 рроків - 8 €);
- гранд-круїз  «Боко-Которська затока» на кораблі (дор. - 30 €, діті - 20 €);
- туристичний збір у віллах, готелях м.Будва, туристичний збір у віллах / готелях м. Будва за 7 ночей проживання (дор. - 10,50 €, діти 12-18 років - 5,25 €, діти 2-12 років - 1,75 €). 
- катер у Блакитну печеру (5 €);
- Церква-музей на острові «Богородиця на рифі» (2 €);
- Монастир Морача (2 €);
- Туристичний збір у місті Котор (1 €);
- Національний парк «Дурмітор», міст Джурджевича, каньйон річки Тара, Чорне озеро (дор. - 5 €, діти - 3 €);
- Туристичний збір на Чорне озеро (1 €).

Харчування
Сніданки НЕ входять у вартість - харчування, під час проживання у віллах, відбувається самостійно. Орієнтовна вартість комплексного обіду 8-10 Євро (порції великі).  

Вартість:

19995 грн.
+ проїзд: Запоріжжя - Львів - Запоріжжя

У вартість включено:

  • проїзд комфортабельним автобусом;
  • проживання;
  • супровід гіда-екскурсовода;
  • екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах;
  • страхування на час подорожі.

У вартість не включено:

  • проїзд: залізничні квитки Запоріжжя - Львів - Запоріжжя;
  • харчування;
  • вхідні квитки до екскурсійних об'єктів;
  • особисті витрати та покупки.

 

Замовити поїздку

 

 


Back to top