27 жовтня

Вихідний у Дніпрі: концерт «Орган-Solo»

екскурсійний тур (1 день)
Запоріжжя - Дніпро - Запоріжжя

Орган - Король музичних інструментів. А будь-яка королівська династія, що поважає себе, веде свій рід з глибини століть. І це правда. Передвістя органу можна побачити у флейті Пана та волинці. Орган - зцілює душі. Благородство його настільки велике, що будь-яка невигадлива мелодія, виконана на його трубах, стає високою музикою. До речі, кількість труб біля органу в Дніпропетровському будинку органної та камерної музики сягає 3074, вага -
12 тон, виробник - німецька фірма «В. Зауер». Орган подібний до оркестру. Але він - величніший за оркестр. За ним - більш ніж двохтисячолітня історія. І так само неоглядне майбутнє. Ми любимо орган і визнаємо його право першості у прекрасному царстві музики. Адже він справжній Король інструментів. По-справжньому відчути органну музику можна, лише почувши її на живому концерті. Не одна, навіть найдосконаліша акустична система, не передає вібрації, руху повітря та чари мелодій «Короля інструментів». Його міць та різноманітність народжують чарівне звучання, яке неможливо забути.


Програма:

10:00 Виїзд із Запоріжжя (пл. Маяковського - к/з Глінка - Дніпровська РА).
11:30 Прибуття до Дніпра.
Програма першої половини дня буде опублікована пізніше.
15:00 Міні-екскурсія «В органному царстві» у Дніпропетровському будинку органної і камерної музики.
Ми розповімо все, що стосується органу і його історії. Захоплююча розповідь про Брянський собор (у нім з 80-х років минулого століття оселився найголовніший герой концертного залу - Його Величність Король Орган), про архітектурні особливості і його неповторну історію, яка повна непередбачуваними поворотами. Будинок органної і камерної музики - розташовувався в одній з найкрасивіших будівель міста Дніпра. Будівля колишньої православної церкви (Свято-Микільський храм) в стилі неокласицизму з елементами бароко, побудованою в 1915 році, що належить до найкращих зразків архітектурних споруд Єкатеринославу початку XX століття, і зараз є прикрасою міста. Над оформленням концертного залу працювали міські художники, прикрасивши стіни зображеннями великих композиторів.
  Концерт органної музики «Звучить Орган, прославлений у віках» в Дніпропетровському Будинку органної та камерної музики із циклу концертів «Органова сієста».
Виконавець: Ксенія Белікова (орган). В програмі - музика композиторів: Й.С.Баха, Д.Букстегуде, Й.Райнбергера, Й.Брамса, Ф.Мендельсона, М.Шуха, М.Лисенка.

Цього вечора править балом тільки «Його Величність - Огран». Орган - найграндіозніший музичний інструмент у світі, який коли небудь винаходила людина. Поза сумнівом, він є самим таємничим. Для когось він символізує красу і непохитність віри у Бога, для когось таємничість середніх віків, що лякає. Але байдужим цей музичний інструмент не залишає нікого. Орган - музичний інструмент, який називають «королем музики». Короля робить свита. Чим величественнее король, тим масштабніший шлейф його музики. А органну музику писали кращі композитори. І, звичайно ж, найнаближеніший і довірений з них - Йоганн Себастьян Бах. Грандіозність його звучання виражається в емоційній дії на слухача, що не має рівних. Музыку для органу вигадували найбільші композитори різних епох: Бах, Дворжак, Гайдн, Моцарт і інші.

Французький письменник Оноре де Бальзак захоплювався: «Орган воістину найбільший, найсміливіший, найпрекрасніший з усіх музичних інструментів, створених людським генієм. Це цілий оркестр, від якого майстерна рука може всього добитися, він же може все виразити». Під час концерту орган дозволяє створювати музику щонайширшого змісту: від роздумів про Бога і космос до тонких інтимних відображень людської душі.

Цього вечора у Вас є унікальна можливість поринути у світ чудової музики і свята в колі своїх друзів (можливі колективні замовлення). І нехай цього вечора над Землею і у Ваших серцях звучить тільки музика!
16:30 Виїзд додому.
18:00 Повернення до Запоріжжя.

 

Вартість:

650 грн.

У вартость входить:

  • проїзд комфортабельним автобусом;
  • екскурсійне обслуговування згідно з програмою;
  • вхідні квитки на концерт;
  • супровід групи керівником;
  • медичне страхування.

У вартость не входить:

  • харчування;
  • особисті вирати.

 

Замовити поїздку
 
 

 


Back to top