5, 19 травня

Тур зі смаком.
Равликова ферма «RAVLYK PARK»:
екскурсія та дегустація

екскурсійний тур (1 день)
Запоріжжя - Сурсько-Михайлівка - Запоріжжя

А чи знаєте ви, що ікра равлика - найдорожча у світі. Бажаєте спробувати? Хочеш пізнати світ равликів вже зараз? Все це можливо на гастротурі та дегустації равликовою фермоюі «RAVLYK PARK», що на дніпропетровщині. Власник ферми розкаже вам не лише про процеси вирощування равликів від ікринки до зрілого молюска, але й влаштує дегустацію всієї продукції з равликів з келихом смачного білого вина або крафтового лимонаду! Равликова ферма «RAVLYK PARK» чекає на Вас! Пізнай нові смакові відчуття! 


Програма:

10:00 Виїзд із Запоріжжя (пл. Маяковского - пр. Металургів - Каховська). 
11:30 Прибуття в с. Сурсько-Михайлівка. Продовжуємо дивувати Вас новими цікави локаціями Дніпровського регіону.
Вирушаємо на екскурсію та дегустацію до справжньої равликової ферми «Ravlyk Park». Це сімейна еко-ферма, яка спеціалізується на вирощуванні равликів породи - Helix Aspersa Muller. Їх використовують в косметології, з них готують вишукані делікатеси в найкращих ресторанах світу, а їхня ікра цінується в десятки разів дорожче чорної. Молюски, яких вирощують на цій ферми, були завезені на Дніпропетровщину з Італії.
Тут вирощують їстівних равликів, які в останні роки набирають популярності серед українських гурманів. Господарі використали велику земельну ділянку, де облаштували літній випас молюсків, збудували інкубатор, теплицю, холодильну камеру та інші виробничі приміщення. Випас обгородили густою сіткою із захисною смугою - інакше «стадо» розповзлося б по околиці. Тут ми дізнаємось все про життя, розмноження, особливості вирощування цих маленьких тварин. Побачимо відкриті равликові плантації, де вони випасаються, як вирощується равликовий «молодняк».
Равлики дуже дружні, тому всі бажаючі можуть з ними пофотографуватися, погратися та навіть влаштувати справжні равликові перегони. Родзинкою екскурсії стане дегустація вишуканих страв з равликів з келихом вина або крафтового лимонаду, контактне спілкування з равликами, фототайм (на території ферми є багато цікавих фотозон). А ще, море позитиву від власника ферми вам гарантовано! Це дійсно цікаво, дуже смачно й корисно!
Увага! На фермі можна купити делікатеси з равликів прямо від виробника. Доступне також меню для дітей, тому рекомендуємо візит всією сім’єю.
17:00 Повернення до Запоріжжя.

 

Вартість:

930 грн., 730 грн. (без дегустації)
діти до 6 років - безкоштовно
(без дегустації та окремого місця в автобусі)

В вартість включено:

  • проїзд комфортабельним автобусом;
  • супровід представником Lila Travel;
  • екскурсія на еко-ферму «Равлик Парк»;
  • дегустація равликів + келих смачного вина або крафтового лимонаду;
  • групова страховка;

В вартість не включено:

  • особисті витрати.

 

Замовити поїздку
  

Цікаві факти про равликів

Равлики - це не тільки садові шкідники, як помилково вважає багато хто. Для когось ці істоти - найкращі домашні улюбленці, для когось - об'єкт пильного вивчення. Видів равликів у світі існує величезна кількість, і ці створіння виробили дивовижні життєві механізми під час еволюційних процесів.
1. Равлики з'явилися на Землі близько 600 мільйонів років тому. Це дає змогу вважати їх одними з найдавніших мешканців нашої планети, поряд із медузами.
2. Равлики - один із найпереконливіших доказів теорії еволюції Дарвіна, вони можуть пристосуватися практично до будь-яких умов проживання.
3. Ці молюски можуть цілком втягнути себе в раковину завдяки спеціальному м'язу, що покриває все тіло равлика.
4. Равлики - далеко не дурні створіння. Вони здатні мислити й ухвалювати рішення, засновані на своєму життєвому досвіді.
5. Равлики здатні повзти по лезу ножа і не поранитися - під час руху підошва їхньої ноги спочиває на своєрідній «подушці» зі слизу, що захищає тіло молюска і допомагає йому пересуватися.
6. Якщо навколишні умови стають несприятливими, равлики можуть до півроку проводити в сплячці. Завдяки цій здатності садові равлики переносять температуру до -120 °C.
7. Середня тривалість життя равликів - 15 років. Це можна порівняти з тривалістю життя, наприклад,  амурського тигра .
8. Більшість равликів - гермафродити, тобто самки і самці одночасно. Партнера для продовження роду вони не потребують.
9. За один раз равлики відкладають близько 85 яєць, з яких через місяць вилуплюються дитинчата.
10. Раковини майже всіх равликів закручуються за годинниковою стрілкою. Міцність цього «житла» залежить від кількості кальцію в раціоні молюска.
11. Равлики не жують, а перетирають їжу за допомогою 25 000 зубів. Так-так, зубів у них більше, ніж у будь-якої  акули .
12. Ці створіння здатні не тільки пити у звичному сенсі слова, а й вбирати вологу поверхнею свого тіла.
13. Зір равликів настільки поганий, що вони можуть тільки відрізняти день від ночі.
14. Майже повну відсутність зору компенсує дуже розвинений нюх - особина без панцира чує їжу на відстані до двох метрів.
15. Равлики повністю позбавлені слуху і здатності виробляти будь-які звуки. Зате у них є органи рівноваги і хімічного відчуття.
16. Ріжки равликів - це ніс, вивернутий навиворіт (всі рецептори, які у людей розташовані всередині, у равликів знаходяться зовні).
17. Між собою равлики спілкуються за допомогою дотиків.
18. Равлики здатні переносити предмети в 10 разів важчі за себе.
19. Найбільший равлик у світі - австралійський морський. Вага цих молюсків сягає 15-18 кг, а довжина панцира - 60 см.
20. Колір панцира у всіх равликів різний, оскільки він залежить від складу їжі молюска і забарвлення ґрунту в тому місці, де він мешкає.
21. Равлики повністю заслужили свою репутацію найповільніших створінь на Землі - всередньому вони долають 7 см за хвилину. Для порівняння,  лінивець  пересувається зі швидкістю близько двох метрів за хвилину.
22. Медики проводять експерименти з використання равликів як донорів нервової тканини
для ураженого хворобою мозку - зокрема, йдеться про епілепсію. Досліди на щурах проходять успішно.
23. У Великій Британії дуже популярні «равликові перегони» - молюски неквапливо повзуть від старту до фінішу по сліду салатного листя.
24. Сіль і цукор для равликів рівнозначні отруті.
25. Нервова система равликів складається з 20 000 нейронів (людський мозок, для порівняння, містить кілька сотень мільярдів нейронів).
26. Равлик став першим «кіборгом», якого вдалося створити вченим - його нейрони успішно закріпили на кремнієвому чипі.
27. М'ясо равликів не дарма вважається делікатесом у багатьох країнах - воно має приємний смак, а за вмістом білка перевершує куряче яйце.


Back to top