під замовлення

Китайгород: гора Калитва та Кінний двір «Лелеки»

екскурсійний тур (1 день)
Запоріжжя - Китайгород - Рудка - Запоріжжя

Є в Дніпропетровській області цікава місцевість, історія якої відображена в народних казках і стародавніх літописах - селище Китайгород. Там, на невеликій горі Калитві, кілька століть тому знаходився легендарний камінь з написом: «Прямо підеш - смерть знайдеш, направо підеш - коня втратиш, наліво підеш - одруженим бути». Також через Калитву, за деякими даними, проходила «стежка Трояна», відома по «Слову о полку Ігоревім».
Крім того, саме в Китайгороді розташований унікальний комплекс з трьох церков, що не має аналогів в Україні. Успенська, Миколаївська і Варваринська церкви були побудовані в XVIII столітті з ініціативи козацького сотника і, що цікаво, зовсім поруч одна з одною. А ще, ми з вами відвідаємо кінний клуб, де сьогодні знаходиться понад 30 коней - в тому числі, чемпіон України! Ви не тільки відпочинете на природі за містом, побачите стайні, а й зможете покататися на цих граціозних тварин.

Програма

07:00 Виїзд із Запоріжжя (пл. Маяковського - к/з Глінка - Дніпровська РА).
10:30 Прибуття в Китайгород.
Китайгород - селище, що з'явилося на карті завдяки монгольській навали на українські землі. Тут, на високому березі річки Орелі, було збудовано фортифікаційну споруду. Все як належить - земляний вал, дубовий палісад, високі стіни. А за ними - невелике містечко, де від ворогів ховалися звичайні люди. Назва походить від невеликого червоного полотнища, яке називалося «китайкою» - коли ворог наближався до стін, полотнище знімали.
Багато всього бачили ті стіни - повстання та напади, військові гарнізони та мирних жителів. У XVIII столітті село входило Протовчанської паланки Запорозької Січі. У середині XVIII століття у центрі села Китайгород було зведено унікальний храмовий комплекс, який не має аналогів у нашій країні. За 4 роки було збудовано одразу три козацькі церкви, і найцікавіший факт - усе поряд: Миколаївська (1757 р.), Святої Варвари (1756 р.) та Успенська (1754 р.). Кожна з них - справжній витвір мистецтва, час побудови - XVIII ст.

Гора Калитва. Варто вийти на околицю села, і Ви потрапите … в казку. Адже саме тут, на горі Калитві, за переказами, колись стояв замшілий камінь, на якому було написано: «Прямо підеш - смерть знайдеш, направо підеш - коня втратиш, наліво підеш - одруженим будеш». А все тому,
що в цьому місці розходяться три гілки великого Шовкового шляху, які ведуть до Приазов'я, Криму та Кавказу.
Гора Калитва - сама по собі унікальний пам'ятник природи, адже утворилася вона в результаті танення льодовика. Вчені знаходили в її околицях останки зім'ятих і обдертих льодовиком стовбурів дерев, а 5 років тому археологи відкопали тут череп мамонта! Наразі череп знаходиться у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д. Яворницького. Кажуть, що глибоко під Калитвою лежать останки інших доісторичних тварин і навіть… козацькі скарби.
12:00 Час на обід.
можна взяти з собою, можна замовити в кафе по меню або замовити заздалегідь комплексний обід (250 грн., меню: борщ з м'ясом, картопляне пюре, котлета куряча, салат, хліб, чай).
13:00 Кінний двір «Лелеки» - база відпочинку, розміщена в 70 км від Дніпра на мальовничих просторах Приорілля в селі Рудка.
Тут є все для гарного відпочинку: затишна територія з фотозонами, басейн і гаряча сауна, кафе зі смачними обідами. катання конях. В стайнях комплексу сьогодні знаходиться близько 30 коней - в тому числі, чемпіон України! Вас чекає:
- прогулянка територією комплексу, 1,5 години: мальовниче озеро, ландшафтний дизайн, міні-зоопарк з птахами, конюшні, де утримуються більше 30 коней . Також можна замовити урок верхової їзди або просто покататися на конях чи поні (за дод. плату 50 грн./коло).
- релакс у басейні та сауні, 1,5 години (тільки наша група).
16:00 Збір групи та виїзд додому.
20:00 Повернення до Запоріжжя.

 

Вартість:

900 грн.


У вартість входить:

  • проїзд комфортабельним автобусом;
  • екскурсія в Китайгород;
  • вхід на територію та в басейн КСК «Лелеки»;
  • екскурсійне обслуговування;
  • супровід місцевим гідом-провідником та керівником групи;
  • медична страховка.

У вартість не входить:

  • особисті витрати.

 

Замовити поїздку
 
 

 


Back to top